Серед викрадених в Гаїті місіонерів – п’ятеро дітей

Серед викрадених в Гаїті місіонерів – п’ятеро дітей

Американська благодійна організація Christian Aid Ministries повідомила, що 16 жовтня в Гаїті було викрадено її співробітники разом з сім’ями – 17 осіб, в тому числі п’ять неповнолітніх.

“Ми закликаємо терміново помолитися за групу співробітників Christian Aid Ministries, які були викрадені під час поїздки в притулок 16 жовтня. <…> Група з 16 громадян США і одного канадця включала п’ять чоловіків, сім жінок і п’ять дітей”, – наголошується в поширеному в неділю заяві Christian Aid Ministries.

Раніше агентство Associated Press з посиланням на представника уряду США повідомило, що американська влада обізнані про те, що трапилося. Як передає телеканал CNN з посиланням на чиновника США високого рангу, американська влада не знають, де зараз знаходяться місіонери. За його словами, Федеральне бюро розслідувань і Держдепартамент працюють без перерви для звільнення громадян.

За даними газети The New York Times, християнських місіонерів викрали в столиці Гаїті, коли вони на автобусі їхали в аеропорт. Частина місіонерів мала відправитися з повітряної гавані в іншу частину Гаїті. CNN стверджує, що один з місіонерів встиг повідомити про подію в одному з месенджерів.

У ніч на 7 липня був убитий президент Гаїті Жовенель Моїз. Через кілька тижнів в результаті землетрусу загинули більше 2,2 тис. гаїтян. На цьому тлі агентства ООН повідомляють про погіршення ситуації в сфері безпеки та гуманітарної обстановки в країні.

Поділитись