Сейм Польщі оголосив Путіна військовим злочинцем

Сейм Польщі оголосив Путіна військовим злочинцем

Президія Сейму Польщі підготувала постанову про скоєння Росією військових злочинів, злочинів проти людства та порушення прав людини в Україні.

Сейм Польщі рішуче засуджує акти геноциду, які чинить Росія в Україні, а путіна оголосили військовим злочинцем.

У Сеймі 23 березня ухвалили відповідну резолюцію. Її затвердили шляхом акламації, тобто без підрахунку голосів, а щодо реакції учасників голосування, передає 24 канал із посиланням на PolskieRadio.

«Сейм Республіки Польща рішуче засуджує акти тривалого насильства, військові злочини, злочини проти людства, акти геноциду, системні порушення прав людини та інші злочинні порушення міжнародного права, вчинені на території суверенної України збройними силами російської федерації разом із союзниками, за наказом військових командуючих підпорядкуванням президента Володимира Путіна», – йдеться у резолюції.

У Сеймі закликали всі держави, які визнають суверенітет, територіальну цілісність та право на самовизначення України, всіма засобами підтримати ініціювання та проведення судових розглядів у Міжнародному суді та Міжнародному кримінальному суді. Також вони закликали використати свої повноваження в будь-яких міжнародних організаціях, щоб притягнути до відповідальності Путіна, членів Ради безпеки Росії та командувачів ЗС РФ.

«Загальнодоступні докази цих злочинів доводять визнання Володимира Путіна Сеймом Республіки Польща та міжнародним співтовариством військовим злочинцем», – йдеться у резолюції.

Також Сейм Польщі звернувся до парламентів демократичних країн світу та до Європейського парламенту з проханням визнати Путіна, членів Радбезу та командувачів ЗС РФ особами, які безпосередньо відповідають за ці акти і накласти на них найширші санкції. Депутати висловили непохитну солідарність із «вільним українським народом та демократичною державою Україною».

Поділитись