СБУ розкрила схему розкрадання Держрезерву на 100 мільйонів гривень

СБУ розкрила схему розкрадання Держрезерву на 100 мільйонів гривень

Служба безпеки України блокувала масштабну корупційну діяльність керівника одного з управлінь Державного агентства резерву.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Чиновник організував механізм незаконного заволодіння та продажу майна держрезерву, зокрема продовольчих товарів. Для цього він занижував ринкову вартість продукції і реалізовував її афілійованим комерційним структурам. Правоохоронці задокументували факти незаконних дій з підготовки до збуту товарів на загальну суму майже 100 мільйонів гривень”, – йдеться в повідомленні.

Також чиновник вимагав гроші від підлеглих, керівників підприємств сфери управління Держрезерву за перебування на займаних посадах і не створення їм штучних перешкод в роботі. Відзначається, що задокументовано вимагання фігурантом 50 тисяч доларів США від директорів двох комбінатів. Також встановлено, що він отримав 20 тисяч доларів за призначення керівника одного з держпідприємств.

Правоохоронці затримали чиновника під час спроби передачі раніше отриманої від підлеглих неправомірної вигоди голові Держрезерву, який допомагав слідству викрити протиправні дії підлеглого.

Поділитись