В Україні засекретили справу про прослуховування прем’єра Гончарука

В Україні засекретили справу про прослуховування прем’єра Гончарука

Служба безпеки України засекретила інформацію у кримінальній виробництву за фактом прослуховування нарад прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Про це повідомляють «Українські Новини».

Справа розслідується СБУ за частиною 3 статті 359 ( «Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації») Кримінального кодексу України. Решта інформації не може бути розголошена через режим секретності, заявили у відомстві. При цьому в СБУ не відповіли, хто вже був допитаний в рамках кримінального провадження і чи брав участь в слідчих діях сам Гончарук.

Глава українського уряду подав прохання про відставку 17 січня після скандалу з прослуховуванням урядової наради. На опублікованих в мережі аудіозаписах людина, чий голос схожий на голос Гончарука, критикує президента України Володимира Зеленського, а себе називає профаном в економіці.

Глава держави вирішив «дати прем’єру шанс». Він виступив проти відставки всього кабінету, зазначивши, що зараз не час розгойдувати країну економічно і політично.

17 січня президент Володимир Зеленський зажадав від правоохоронних органів у двотижневий термін встановити причетних до прослуховування розмов під час наради прем’єр-міністра. Зеленський зазначив, що в рамках розслідування повинно бути чітко встановлено коло осіб, які були присутні на переговорах, і з’ясовані обставини, при яких вони відбувалися. У той же день СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом прослуховування.

Поділитись