На Буковині на хабарі затримали чиновника

На Буковині на хабарі затримали чиновника

У Чернівецькій області на одержанні неправомірної вигоди затримано завідувача сектору регіонального розвитку, містобудування та архітектури однієї із РДА.

У пресслужбі обласного управління СБУ повідомили, що головний архітектор району за хабар у 1,5 тисячі доларів обіцяв посприяти місцевому мешканцю в погодженні технічної документації зі зміни цільового призначення земельної ділянки. Під час отримання заключної частини неправомірної вигоди у розмірі 800 доларів США службову особу було затримано на робочому місці.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні злочину.

За скоєне посадовцю загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років, із конфіскацією майна у разі доведення вини у судовому порядку.

Поділитись