Росіянці Сапезі продовжили домашній арешт в Білорусі

Росіянці Сапезі продовжили домашній арешт в Білорусі

Затриманій в Білорусі громадянці Росії Софії Сапезі продовжили домашній арешт до 25 грудня.

Тим часом СК Білорусі повідомив, що розгляд у справі Сапеги триває.

«Йде планова робота по справі, розслідування триває», – передає заяву відомства ЗМІ.

У СК республіки не підтвердили, але і не спростували інформацію про продовження запобіжного заходу.

У свою чергу представник Сапеги повідомили, що «пройшла інформація про продовження» Софії «терміну утримання під домашнім арештом», однак відповідно до кримінально-процесуальним законодавством Республіки Білорусь «обов’язок ознайомлення захисника з продовженням даного терміну у слідства відсутня».

Нагадаємо, 23 травня борт авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса, здійснив екстрену посадку в Мінську після повідомлень про замінування. Команду про прийняття «замінованого» борта віддав президент Білорусії Олександр Лукашенко. На борту виявився засновник визнаного в республіці екстремістським опозиційного Telegram-каналу Роман Протасевич, він був затриманий білоруськими правоохоронцями. Також затримано його дівчина, росіянка Софія Сапега, яка зізналася в публікації персональних даних співробітників МВС Білорусі.

Після затримання Протасевич визнав провину за звинуваченням у закликах до протестів в Білорусії і назвав підставив його людини з опозиції. Пізніше Протасевич і Сапега уклали досудову угоду про співпрацю зі слідством.

Поділитись