Лукашенко оголосив про претензії на территорії Польщі і Литви

Лукашенко оголосив про претензії на территорії Польщі і Литви

Білоруський лідер днями виступив на форумі “Символ єдності” у великому спорткомплексі в центрі Мінська.

В ході виступу президент Білорусі Олександр Лукашенко вибухнув воістину полум’яною промовою. Одну з найяскравіших частин свого послання він адресував західним сусідам держави.

Спочатку білоруський лідер дав зрозуміти, що ніяка країна не вибирає собі сусідів, але Мінськ завжди намагається підтримувати з ними дружні і дипломатичні відносини. Однак після цього Лукашенко заявив, що столиця Литви Вільнюс і польське місто Білосток є білоруськими землями. Він також нагадав, що раніше литовське “серце” носило білоруську назву – Вільно.

Крім того, Олександр Лукашенко вважає, що населення всіх білоруських земель об’єднує спільна історична пам’ять. При цьому глава білоруської держави підкреслив, що в даний час влада країни не обговорюють це і не пред’являють до західних партнерів ніяких територіальних претензій. Примітно, що після цих слів глядачі вибухнули бурхливими оплесками.

Однак користувачі Мережі були не настільки прихильні до білоруському лідерові. Деякі з них заявляли, що Білорусія ніколи не була незалежною державою до 1991 року, коли відбувся розпад СРСР. А один з коментаторів нагадав йому старе прислів’я – “На чужий коровай рота не роззявляй”. Інші ж припустили, що таким чином Батька намагається загравати з націоналістами і відвернути народ від насущних проблем.

Поділитись