Росія виступила з обвинуваченням у відповідь на заяви G7

Росія виступила з обвинуваченням у відповідь на заяви G7

Відсутність інформації з боку Берліна не дозволяє правоохоронним органам Росії задіяти всі механізми для встановлення обставин події з Олексієм Навальним.

Про це йдеться в поширеній у середу заяві МЗС РФ у зв’язку з демаршем країн – учасниць Групи семи у справі Навального. Як вказали в міністерстві, Росія наполегливо домагається того, щоб Німеччина надала дані медичного обстеження Навального, включаючи інформацію про результати біохімічних досліджень, відповідно до офіційним запитом Генпрокуратури РФ від 27 серпня. “Не дивлячись на всі наші звернення, в Берліні так і не вважали за можливе оперативно і конструктивно відреагувати”, – підкреслили в МЗС РФ.

“Відсутність вищезгаданої інформації не дозволяє російським правоохоронним органам задіяти всі необхідні процесуальні механізми для встановлення обставин події. При цьому нагнітання істерії навколо цієї справи лише наростає”, – наголошується в заяві.

У МЗС Росії впевнені, що основне завдання антиросійської кампанії по ситуації з Навальний – не піклування про його здоров’я, а мобілізація санкцій.

“На тлі неконструктивний підхід німецьких властей тривають безпідставні нападки на Росію, – підкреслили в міністерстві. – Розгорнута масована дезінформаційна кампанія явно свідчить про те, що основне завдання її ініціатори бачать не в турботі про здоров’я Навального і з’ясуванні справжніх причин його госпіталізації, а в мобілізації санкційних настроїв “.

При цьому в дипвідомством відзначили, що і російські медики пропонують налагодити щільний діалог з німецькими колегами для обговорення наявних в Росії і в Німеччині даних про стан Навального, проте, “на жаль, німецька сторона гальмує цей процес”.

Поділитись