Росія зробила заяву по Навальному в ПАРЄ

Росія зробила заяву по Навальному в ПАРЄ

Глава комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Леонід Слуцький розповів про засідання на майданчику ПАРЄ по ситуації з Навальний.

Засідання проходило за допомогою відеозв’язку, учасникам так і не вдалося уникнути політизації цього питання.
Російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи закликала працювати з доведеними фактами щодо ситуації з Олексієм Навальним, розповів у своєму Telegram-каналі Слуцький.

Дискусія в результаті звелася до обміну думками, не всі з яких носили конструктивний характер. Так, представники країн Балтії та України традиційно стали робити русофобські заяви, повторюючи тези про навмисне отруєння Навального і відповідальності російської влади, написав парламентарій.

Сподіваємося, що співпраця з Німеччиною з питання Навального ще може скластися конструктивним чином, в першу чергу на благо самого пацієнта клініки Charité. І ПАРЄ, на мій погляд, варто було б надати посильну допомогу в організації такого співробітництва, а не скочуватися до загальної істерії, – резюмував Слуцький.

Депутат додав, що учасникам засідання довелося буквально «на пальцях» пояснювати прописні істини і доводити, що все, що зараз відбувається навколо Навального – провокація. Доказом тому є антиросійські заяви щодо долі «Північного потоку-2» і прямі вимоги Трампа про повне припинення робіт за даним проектом.
Слуцький також провів аналогію з тим, що трапилося в Солсбері, вказавши на один і той же почерк.

Раптом знову сплив «дідок-новачок», і знову Росію намагаються голослівно звинуватити в порушенні Конвенції про заборону хімічної зброї, не пред’являючи при цьому ніяких підтверджень. Мовляв, всі дані засекречені. Highly likely 2.0. Реальність же абсолютно інша, – вважає парламентарій.

Поділитись