Кабмін ФРН зробив заяву по Навальному

Кабмін ФРН зробив заяву по Навальному

Уряд ФРН виступив з твердженням, що блогер Олексій Навальний “поза всяких сумнівів” піддався впливу речовини з групи “Новачок”.


“З ініціативи [клініки] Charite спеціальна лабораторія Бундесверу провела токсикологічне дослідження аналізів Олексій Навальний. При цьому були виявлені не викликають сумнівів докази присутності хімічного нервово-паралітичного отруйної речовини з групи “Новачок”, – заявив журналістам офіційний представник кабміну ФРН Штеффен Зайберт.

Він зазначив, що канцлер Ангела Меркель провела в середу нараду з деякими міністрами і були узгоджені кроки в світлі нових даних.

“Уряд ФРН найрішучішим чином засуджує це напад”, – зазначив Зайберт. “МЗС ФРН проінформує посла Росії про результати дослідження [Навального]”, – повідомив він.

ФРН проінформує партнерів в ЄС і міжнародних організаціях про нові дані навколо справи Олексія Навального, повідомив кабмін Німеччини.

“По каналах МЗС федеральний уряд проінформує ЕС і НАТО про результати досліджень”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі припускають, що буде “обговорюватися належна спільна реакція”. Також буде проінформована Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) та фракції Бундестагу.

“Терміново закликаємо російський уряд, зробити заяви” з цього приводу, – відзначили в кабміні.

Поділитись