Російські війська впритул підійшли до міста Гірника

Російські війська впритул підійшли до міста Гірника

Російські війська впритул підійшли до Гірника – міста за сім кілометрів на північ від Курахового.

Про це повідомляє військовий паблік Deep State.

Просування від нещодавно захопленої Долинівки склало понад три кілометри (див. першу карту). Паралельно РФ просунулась у Галицинівці та Лисівці.

При цьому, судячи з карти Deep State, росіяни «по дорозі» на Гірник почали штурм українців з південного сходу, обійшовши місто.

Російські паблики теж пишуть про ривок до Гірника (див. другу карту). Також вони продовжують писати, що українські війська ще кілька днів тому відступили широким фронтом від Донецька у районі Невельського. Але Україна, а також українські паблики цього не підтверджують.

Як бачимо, триває загальний поступ РФ з північної у бік Курахового та Курахівського водосховища – великих укріпрайонів ЗСУ. Аналогічні спроби зараз намічаються і з півдня – з району Вугледара та Великої Новосілки, де останніми днями росіяни мають просування.

Тобто загальний задум РФ залишається колишнім – обійти з тилу основні оборонні лінії ЗСУ та створити загрозу оточення української армії на широкому фронті від українців до Вугледару, спонукаючи ЗСУ відступити на захід до кордону Донецької області з Дніпропетровською та Запорізькою.

Нагадаємо, вчора головком ЗСУ Сирський заявив, що на Покровському напрямку росіяни за останні 6 метрів «не просунулися ні на метр». Але як бачимо, це спростовується як українськими, так і російськими джерелами.

Поділитись