На житло для переселенців виділятимуть більше коштів

На житло для переселенців виділятимуть більше коштів

Уряд України вніс зміни до нормативних актів, які дозволять фінансувати заходи з надання тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб у співвідношенні: 70% – з державного бюджету, 30% – з місцевого бюджету.

До цього бюджетна програма щодо такого співфінансування діяла у співвідношенні 50/50, тобто розмір співфінансування відповідних заходів з місцевого бюджету зменшився з 50 до 30%.

Завдяки прийнятим змінам більша кількість громад зможе брати участь у цій програмі, що в свою чергу допоможе забезпечити внутрішньо переміщених осіб житлом для тимчасового проживання.

В Уряді нагадали, що у 2017 році була започаткована програма надання тимчасового житла внутрішньо переміщеним особам. Порядок і умови реалізації цієї програми (субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам) затверджені постановою КМУ.

Загальна сума виділених за 3 роки коштів з державного бюджету становить 85 млн грн. Близько 600 внутрішньо переміщених осіб отримали житло у тимчасове користування в 2017-2018 роках та планується його отримання ще близько 200 у 2019 році. Участь у співфінансуванні наразі беруть 5 областей: Донецька, Луганська, Харківська, Запорізька, Дніпропетровська та населені пункти Слов’янськ, Покровськ, Маріуполь, Костянтинівка, Сєвєродонецьк, Званівка, Єфремівка, Курахове, Родинське, Велика Новосілка, Бердянськ, Лиман, Золоте, Попасна, Кривий Ріг, Приморське, пише me3.com.ua.

Поділитись