Окупанти захопили Бердичі та Семенівку поблизу Авдіївки

Окупанти захопили Бердичі та Семенівку поблизу Авдіївки

Ситуація на фронті загострилася.

Про це заявив головком ЗСУ Олександр Сирський.

Він також підтвердив відступ українських військ із Бердичів та Семенівки під Авдіївкою, а також із Новомихайлівки під Мар’їнкою.

«Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту, противник зосередив основні зусилля на кількох напрямках, створивши значну перевагу у силах та засобах. Активно атакує по всій лінії фронту, на деяких напрямках має тактичні успіхи», – написав Сирський.

За його словами, найскладніша ситуація на Покровському та Курахівському напрямках, де тривають запеклі бої.

«Противник на цих напрямках задіяв до чотирьох бригад, намагається розвинути наступ на захід від Авдіївки та Мар’їнки, пробиваючись у Покровськ та Курахове. Підрозділи Сил оборони України, зберігаючи життя та здоров’я наших захисників, перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки. Загалом, на цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги отримати не зміг», – написав Сирський.

За його словами, на ці напрямки, з метою заміни підрозділів, що зазнали втрат, «здійснюється переміщення бригад, які відновили боєздатність».

Також Сирський заявив, що ознак безпосередньої підготовки противника до наступальних дій на Півночі України немає, але має місце «нарощування чисельності та перегрупування військ противника на Харківському напрямку».

Поділитись