Російські війська просунулися вглиб міста Авдіївка – Bild

Російські війська просунулися вглиб міста Авдіївка – Bild

Bild стверджує, що ЗСУ втратили Авдіївську промзону.

Експерт видання Юліан Репке пише, що «українська армія відступила з першого району Авдіївки. Російські війська просунулися вглиб міста приблизно на один кілометр».

«На відеозаписі, зробленому безпілотниками російської армії, видно, як близько 50 українських військовослужбовців залишають промисловий район і дачне селище в західному напрямку. При цьому вони перебувають під інтенсивним вогнем російських танків та піхотинців, які зайняли свої позиції у південній частині Авдіївки за кілька хвилин після відходу українських військ», – йдеться у публікації.

«Втрата промислової зони може бути особливо болісною. Це пов’язано з тим, що ще у 2014 році Україна створила тут свої передові позиції і з того часу продовжує їх розширювати», – вважає Рєпке.

ЗСУ цю інформацію не підтверджує.

«Українська армія заявила, що «бійці тримають оборону та завдають окупаційним силам значних втрат». Однак цим заявам суперечать кадри, зроблені російськими безпілотниками, на яких видно російські танки Т-80 у західній частині промзони, яка ще донедавна перебувала під контролем України», – пише Bild.

«Спостерігачі очікують, що доля Бахмута може повторитися і в Авдіївці», – йдеться у статті.

Поділитись