Російські війська готуються до наступу на схід України

Російські війська готуються до наступу на схід України

Російська армія здійснює перегрупування військ та зосереджує зусилля на підготовці наступальної операції на сході України.

Мета – встановлення повного контролю за територією Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Згідно з інформацією, продовжується переміщення виведених з Полісся підрозділів у нові райони оперативного призначення. Частину підрозділів після завершення відновлення боєздатності буде переміщено до району населеного пункту Валуйки та включено до складу наступальних угруповань військ.

Зазначається рух колон озброєння та військової техніки територією республіки у напрямку залізничних станцій Гомель, Єльськ та Мозир для завантаження на залізничні ешелони. Значна частина літаків та гелікоптерів повітряно-космічних сил збройних сил Росії перебазована з аеродромів республіки Білорусь на територію Росії.

Російські війська продовжують блокувати Харків, постійними артилерійськими обстрілами і надалі знищують житлові квартали та інфраструктуру міста. Для покращення руху військ на напрямі та забезпечення переправи через річку Сіверський Донець проводить роботи з відновлення мосту в Ізюмі.

На Донецькому та Луганському напрямах російські війська основні зусилля зосереджують на взятті під контроль районів населених пунктів Попасна та Рубіжне, встановленні повного контролю над Маріуполем, а також підготовці наступальних дій у районі населеного пункту Золота Нива.

На Південнобузькому напрямку російські війська проводять штурмові дії за підтримки артилерії з метою взяття під контроль населеного пункту Олександрівка, мають частковий успіх. У районі населених пунктів Любине, Мирне, Копані російські війська обстрілювали з артилерії позиції ЗС України.

Поділитись