У Росії визнали, що російська армія зазнає поразки на Донбасі

У Росії визнали, що російська армія зазнає поразки на Донбасі

Колишній командувач сепаратистів Донбасу та колишній офіцер ФСБ Ігор Стрєлков (Гіркін) вкрай незадоволений рішенням Кремля вивести війська з-під Києва.

За його словами, Кремлю довелося відмовитися від планів щодо «демілітаризації» України.

“Тепер зроблено ставку на розгром ЗСУ на Донбасі як єдиний перспективний спосіб “переможно вийти з війни””, – повідомив він.

Він сумнівається, що Росії вдасться зробити операцію з оточення та розгрому української армії у зоні ООС. Стрєлков зазначив, що тепер у Києва з’явиться можливість перекинути боєздатні війська з київського напрямку на донбаське. Це супроводжуватиметься РФ неминучими величезними втратами, що, попередив Стрєлков, лише посилить переговорні позиції Києва.

РФ доведеться йти на більш ганебні для себе поступки, а про капітуляцію Києва на даний момент взагалі не йдеться.

Стрєлков порівняв російську армію з Вермахтом і попередив, що Донбас може стати для Росії величезною поразкою, порівнянною з Курською битвою. «Розрахунок на те, що російські війська зможуть досягти великих успіхів… на вузькій ділянці фронту сильно нагадує такі ж надії командування Вермахту на розгром РККА на Курській Дузі», — написав він у Telegram.

«Так що війна не закінчиться за будь-якого результату майбутньої битви. Але, за те, військова наука збагатилася таким новим терміном позначення операції з відступу із зайнятої території перед нерозбитим противником, як „скорочення військової активності на такому-то (в даному випадку — на Київському) напрямку“. І — таким чином — Фанерний Маршал (мається на увазі голова міноборони РФ Сергій Шойгу — ред.) вже зробив свій видатний внесок у військову науку, зумівши знайти заміну застарілому з часів Великої Вітчизняної війни скороченню лінії фронту», — додав він.

Поділитись