Російське військове керівництво зіткнулося з великою турбулентністю в останні місяці

Російське військове керівництво зіткнулося з великою турбулентністю в останні місяці

У середу було призначено нового головнокомандувача військово-повітряних сил після того, як російські державні ЗМІ повідомили про звільнення генерала Сергія Суровікіна, який також раніше був головним командувачем операцій в Україні.

Про це пише CNN.

Припущення про місцезнаходження Суровікіна зросли останніми тижнями після того, як він зник з поля зору після заколоту групи найманців Вагнера в червні. Російське ділове видання РБК повідомило з посиланням на джерела, що зараз він перебуває у відпустці в перервах між роботою.

Суровікіна змінив начальник Генерального штабу Повітряно-космічних сил генерал Віктор Афзалов, повідомляє РИА Новости.

Це не перший випадок, коли Міноборони Москви проводить кадрові перестановки у військовому керівництві. У червні генерал-майор Іван Попов, старший російський генерал, який командував силами на окупованому півдні України, заявив, що його було звільнено з посади після критики вищого керівництва за те, що воно не надало достатньої підтримки. Його теперішнє місцезнаходження також невідоме.

Інших ударів по розхитаній російській армії завдала смерть генерала армії Геннадія Жидка , який помер минулої середи у віці 58 років «після тривалої хвороби». Повідомляється, що Жидко був попередником Суровікіна на посаді командувача ТВД в Україні минулого літа, а також обіймав посаду командувача Східним військовим округом Росії з травня по жовтень минулого року.

Тим часом, як повідомлялося, на початку липня під час українського ракетного удару по Бердянську загинув генерал-лейтенант Олег Цоков – заступник командувача Південним військовим округом і ключова фігура в обороні Росією окупованих територій на півдні України.

Зникнення кількох російських генералів викликало питання про недоліки та незгоду серед вищих ешелонів військового керівництва Росії.

Поділитись