Російське військове керівництво дало наказ взяти Бахмут до контрнаступу ЗСУ

Російське військове керівництво дало наказ взяти Бахмут до контрнаступу ЗСУ

ISW: Поточні дії РФ навколо Бахмута вказують на те, що російське військове керівництво дедалі більше надає пріоритету завершенню взяття міста до початку українського контрнаступу.

ПВК «Вагнер» продовжує зазнавати важких втрат, але може досягти успіху у взятті міста за підтримки російських сил ПДВ. Очікується, що підтримка ВДВ дозволить «Вагнеру» досягти нових успіхів і може переконати українські сили відступити. Оголошення про спільну роботу «Вагнер» та ВДВ навколо Бахмута передбачає, що російське військове керівництво прагне співпраці з Євгеном Пригожиним, щоб прискорити взяття Бахмута, незважаючи на минулі конфлікти.

Очевидне бажання російських військових зменшити розбіжності з «Вагнером» щодо Бахмута також підтверджується очевидним перепризначенням генерал-лейтенанта Михайла Теплинського на невизначену, але «важливу» роль в Україні. Ці тактичні зусилля на рівні командування мають додаткові тактичні ефекти, включаючи використання найманцями танків Т-90 у Бахмуті, що вказує на зусилля російського військового керівництва виділити «Вагнеру» більш сучасні засоби для прискорення захоплення міста.

Поділитись