Росіяни з ПВК “Вагнер” загинули при масштабних зіткненнях у ЦАР

Росіяни з ПВК “Вагнер” загинули при масштабних зіткненнях у ЦАР

Понад п’ятдесят осіб, включаючи десятьох росіян із ПВК, загинули під час бойових зіткнень у Центральноафриканській республіці.

Про це пише Telegram-канал Directorate 4.

Раніше 8 грудня кілька десятків людей із «Патріотичної коаліції за зміни до ЦАР» досягли населеного пункту Акошо префектури Верхнє Котто за сто кілометрів від столиці. Дізнавшись про це, члени російської ПВК «Вагнер» вирішили блокувати їхнє подальше просування. Їм вдалося оточити противника 10 грудня, але того ж дня сталася сутичка, за якої, за деякими даними, загинули дев’ять повстанців і троє росіян.

За кілька годин з’явилася інформація про допомогу в особі повстанців «Патріотичної коаліції за зміни до ЦАР». Учасники ПВК “Вагнер” спільно з ЗС ЦАР влаштували засідку, у перестрілці загинули п’ятнадцять бойовиків, десять представників урядових сил та п’ять росіян. Таку інформацію надали очевидці події, офіційних даних немає.

Як пише видання, пізніше з’ясувалося, що від отриманих ран померли ще двоє росіян. Тіла всіх загиблих громадян РФ евакуйовано до Бангі.

При цьому «Патріотична коаліція за зміни до ЦАР» здобула перемогу у сусідній з Верхнім Котто префектурі Уака, повстанці захопили Ліотто та Бойо. Військові сили ЦАР були змушені спішно відступити, у зв’язку з цим встановити навіть приблизні втрати обох сторін неможливо.

Поділитись