Росіянам вже вручають повістки на кордоні з Грузією

Росіянам вже вручають повістки на кордоні з Грузією

Росіяни, які підлягають мобілізації та бажають виїхати з країни, отримують повістки на кордоні з Грузією.

Про це повідомили у прес-службі глави та уряду Північної Осетії.

«На кордоні з Грузією працює оперативна група за призовом, серед них представники військкомату та органи представницької влади. Вони на виїзді перевіряють, чи військовозобов’язана людина, чи підлягає заклику. Якщо є дані про те, що підлягає заклику, то в цьому випадку йому вручають повістку», – сказав співрозмовник агентства.

Раніше в прикордонному управлінні ФСБ по Республіці Північна Осетія — Аланія повідомили про висування бронетранспортерів до прикордонного пункту «Верхній Ларс» на кордоні РФ з Грузією на той випадок, якщо люди, які стоять у черзі, вирішать прорвати кордон. Про це повідомляє РБК із посиланням на інформацію управління.

«БТР туди рухається, але він рухається не для виставлення блок-поста, це, грубо кажучи, резерв про всяк непередбачений випадок, якщо резервісти захочуть прорвати пункт пропуску і без оформлення будь-яких прикордонних формальностей залишити країну. Тільки із цією метою. Жодних блок-постів виставлятися не буде… КПП працює у штатному режимі, жодні обмеження щодо виїзду громадян чоловічої статі призовного віку не вводилися», — повідомили в прикордонному управлінні.

Глава Північної Осетії Сергій Меняйло повідомив, що у регіоні можуть запровадити режим НС на кордоні з Грузією.

«Ми відучора розгорнули оперативну групу посилення на самому КПП і… зараз оцінюється обстановка і, швидше за все, мною буде прийнято рішення ввести частково становище надзвичайної ситуації, розгорнути там пункт тимчасового розміщення, бо там і жінки, і діти, основа — це чоловіче населення, практично з усіх регіонів», – сказав Меняйло.

Тим часом стало відомо, що керівництво Північної Осетії планує обмежити в’їзд у республіку транспорту з інших регіонів, мешканців республіки обмеження не торкнеться. У прес-службі глави та уряду Північної Осетії пояснили таке рішення великим скупченням на території республіки транзитного транспорту та громадян, які хочуть виїхати до Грузії.

Поділитись