Перше засідання європейської політичної спільноти пройде у Празі 6 жовтня

Перше засідання європейської політичної спільноти пройде у Празі 6 жовтня

Перше засідання європейської політичної спільноти, ідею якого у травні 2022 року висунув президент Франції Еммануель Макрон, відбудеться у Празі 6 жовтня перед неформальним самітом ЄС, запланованим на 6-7 жовтня.

Про це повідомив журналістам високопосадовець Євросоюзу.

“Ця зустріч передбачена лише для лідерів (держав, які запрошуються до спільноти). Її головна мета буде у тому, щоб вони провели політичну дискусію зі стратегічних питань, що становлять спільний інтерес для європейського континенту”, – сказав співрозмовник представників ЗМІ.

За його словами, основними питаннями будуть події в Україні, енергетична криза та економічна ситуація. Порядок денний зустрічі передбачає пленарне засідання та тематичні круглі столи: питання безпеки, енергетика, клімат, транспорт, економіка, а також двосторонні зустрічі та заключна пленарна вечеря.

Функціонер ЄС уточнив, що на зустріч мають бути запрошені 27 держав-членів ЄС, шість країн Західних Балкан, а також Норвегія, Швейцарія, Ісландія, Ліхтенштейн, Великобританія, Україна, Молдова, Грузія, Туреччина, Вірменія, Азербайджан.

Чиновник також нагадав, що ця зустріч є реалізацією дискусій та висновків червневої Європейської ради. При цьому він наголосив, що створюване співтовариство не є альтернативою розширенню Євросоюзу.

Поділитись