Росія перекинула кілька тисяч військовослужбовців з фронту в Україні

Росія перекинула кілька тисяч військовослужбовців з фронту в Україні

Росія перекинула кілька тисяч військовослужбовців з фронту в Україні, щоб протистояти українському наступу на російській території.

Про це повідомили CNN два високопоставлені американські чиновники.

Джерела повідомили, що кілька підрозділів чисельністю не менше 1000 осіб кожне, мабуть, перемістилося в Курську область, де Україна розпочала операцію минулого тижня.

«Нам очевидно, що Путін і російські військові перекидають частину ресурсів, частину підрозділів у Курську область, щоб протистояти діям українців», — заявив у четвер телеканалу CNN представник Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Переміщення російських військ з України «не означає, що Путін відмовився від військових операцій у північно-східній частині України чи навіть на півдні у напрямку таких місць, як Запоріжжя. На цьому фронті все ще тривають активні бої», – сказав Кірбі.

За оцінками офіційних осіб, на лінії фронту в Україні перебувають сотні тисяч російських військовослужбовців, тому відволікання кількох тисяч може не вплинути на короткострокову перспективу.

Росія також, мабуть, поки не перекидає свої більші та краще підготовлені підрозділи з України до Курська, повідомили два інші джерела, знайомі із західною розвідкою.

Одне з цих джерел сказало, що Росія, мабуть, натомість зміцнює оборону Курська насамперед солдатами-строковиками, взятими з інших місць у Росії.

«Ми поки не бачили суттєвих переміщень, і ми не можемо сказати, чи це пов’язано з тим, що вони тільки почали перекидати сили, чи у них просто немає сил для переміщення», — сказав один із джерел, знайомих з американською розвідкою.

Визнаючи обмежений успіх української операції «Курськ», численні американські та західні офіційні особи, знайомі з останніми розвідданими, попередили, що Україна навряд чи зможе утримувати цю територію довгий час.

Поділитись