Путін зробив заяву щодо президентських виборів 2024 року

Путін зробив заяву щодо президентських виборів 2024 року

Президент РФ путін заявив, що президентські вибори 2024 року в Росії відбудуться у повній відповідності до закону.

Про це він сказав у ході оголошення свого послання Федеральним Зборам.

«І вибори до місцевих та регіональних органів влади у вересні цього року, і президентські вибори 2024-го відбудуться у суворій відповідності до закону, з дотриманням усіх демократичних конституційних процедур», — сказав диктатор.

Нагадаємо, що єдиний день голосування у 2023 році в Росії призначено на 10 вересня. Цього дня очікуються виборні кампанії різного рівня – довибори депутатів до Держдуми, губернаторські вибори у 21 суб’єктах федерації, а також вибори депутатів місцевих парламентів у 16 суб’єктах.

2024 року мають відбутися президентські вибори — за попередньою інформацією, вони відбудуться 17 березня 2024 року. Остаточне рішення про дату буде прийнято Радою Федерації не раніше ніж за 100 днів і не пізніше ніж за 90 днів до дня голосування.

Оголошення послання путіна відбувається у Гостинному дворі у Москві. На заході є депутати обох палат парламенту, а також учасники війни в Україні. За словами прес-секретаря глави держави Дмитра Пєскова, на оголошення акредитували журналістів зарубіжних ЗМІ із дружніх країн.

Поділитись