Путін зробив нову заяву щодо підписання будь-яких угод про закінчення війни

Путін зробив нову заяву щодо підписання будь-яких угод про закінчення війни

Путін знову заявив, що Зеленський, на його думку, «не легітимний» і має передати повноваження спікеру Верховної Ради.

«Конституція України передбачає продовження повноважень лише Ради. Про продовження повноважень президента нічого не сказано. Закон каже, що вибори президента під час військового стану не проводяться. Але хто сказав, що вони мають бути пролонговані. Про це у Конституції нічого немає. Але є стаття 111, яка каже, що у цьому випадку повноваження верховної влади, фактично президентські повноваження, передаються спікеру парламенту. Тим більше, що в умовах воєнного стану повноваження парламенту продовжуються», – стверджує Путін.

Нагадаємо, що спікером Ради зараз є Руслан Стефанчук («Слуга народу»).

Також Путін заявив, що «Захід хоче покласти відповідальність за непопулярні рішення на кшталт зниження призовного віку на нинішню владу, а потім їх просто «чик» і поміняють».

Раніше Путін говорив, що для Росії має значення питання «легітимності Зеленського» у разі підписання будь-яких угод про закінчення війни.

Нагадаємо, українська влада відкидає тезу про нелегітимність Зеленського після закінчення п’ятирічного терміну його повноважень, посилаючись на статтю Конституції України, за якою повноваження чинного президента закінчуються в момент вступу на посаду нового президента, а також на Виборчий кодекс і на закон про воєнний стан, які забороняють проводити вибори під час війни.

Поділитись