Путін зміцнює партнерство в Азії

Путін зміцнює партнерство в Азії

путін зміцнює партнерства в Азії.

Про це повідомляє The Hindustan Times.

«З часу останньої зустрічі із Сі Цзіньпіном у травні російський лідер зміцнює партнерства в Азії. Минулого місяця путін здійснив перший за 24 роки візит до Північної Кореї, де підписав угоду з Кім Чен Ином про те, що вони прийдуть на допомогу один одному в разі нападу. Кім також пообіцяв «беззастережно підтримувати» росію в її війні проти України. Після цього путін здійснив візит до В’єтнаму, де заявив, що Москва розглядає можливість зміни своєї ядерної доктрини. Погрози викликали засудження як з боку США і союзників по НАТО, так і з боку Сі Китай і росія об’єдналися в місії з протидії США, оскільки обидві країни стикаються зі зростаючою увагою з боку Заходу до своїх військових цілей. Їх лідери відреагували на це, намагаючись розширити групи, в яких вони мають більший вплив», — йдеться у матеріалі.

Видання вказує на розширення як БРІКС, до якого цьогоріч приєдналися Іран, ОАЕ, Ефіопія та Єгипет, так і ШОС, до якої доєдналися Іран і білорусь, а президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив відповідну зацікавленість.

3 липня Ердоган зустрівся із путіним, запросив того до Туреччини та вчергове заявив, що Анкара готова сприяти переговорам щодо припинення російсько-української війни, адже «справедливий мир, який може задовольнити обидві сторони, можливий».

«Ця зустріч стала першою після того, як Туреччина схвалила вступ Швеції до НАТО на початку цього року, і відбулася напередодні участі Ердогана в саміті Альянсу у Вашингтоні наступного тижня», — зауважує видання.

Своєю чергою Сі Цзіньпін минулого тижня наголосив на важливості посилення впливу країн Глобального Півдня на міжнародній арені.
За його словами, країни, що розвиваються, «повинні працювати разом, щоб стати стабілізуючою силою миру».

Поділитись