Путін таки розмістив ядерну зброю у Білорусі – розвідка США

Путін таки розмістив ядерну зброю у Білорусі – розвідка США

Американська розвідка вважає, що немає підстав сумніватися в тому, що російський диктатор дотримав слова – і ядерна зброя вже розміщена в Білорусі.

Росія, як і обіцяла, перемістила першу партію тактичної ядерної зброї до Білорусі. Про це повідомили посадовці Розвідувального управління Міністерства оборони США (DIA), пише CNN.

Зазначається, що загалом Росія має приблизно 4477 розгорнутих і резервних ядерних боєголовок, зокрема 1900 одиниць тактичної ядерної зброї.

Наразі невідомо, яку частину цього арсеналу Путін збирається перемістити до Білорусі.

У Держдепі заявили, що стежитимуть за тим, щоб Росія зберігала контроль над своїми озброєннями в Білорусі та дотримувалася своїх зобов’язань за Договором про нерозповсюдження ядерної зброї.

Нагадаємо, у червні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав, що в умовах агресії він «без вагань» використає російську тактичну ядерну зброю, розміщену на білоруській землі.

Втім, високопоставлені чиновники DIA зазначили, що не вірять в те, що Лукашенко матиме контроль над арсеналом. За словами офіційних осіб, він, швидше за все, буде повністю контролюватися Росією.

Представники DIA також не вважають, що переміщення зброї до Білорусі змінить глобальний ядерний ландшафт або збільшить ризик ядерного інциденту.

Поділитись