Путін розповів, як почуває себе після вакцинації від Covid-19

Путін розповів, як почуває себе після вакцинації від Covid-19

Президент Росії Володимир Путін заявив, що буде розширювати географію своїх поїздок по мірі виникнення ефекту після зробленого щеплення від ковіда.

“Щеплення, як ви знаєте, я зробив. Зараз подивимося, які титри і коли виникнуть, і буду розширювати географію відвідування різних об’єктів, в тому числі об’єктів культури, бібліотек”, – сказав він на зустрічі з лауреатами премій в області культури і мистецтва, відповідаючи на запрошення відвідати Російську державну дитячу бібліотеку в Москві.

Путін додав, що в четвер планує відвідати Дитячий музичний театр юного актора, щоб оглянути його нову будівлю.
Керівник Російської державної дитячої бібліотеки Марія Веденяпіна, виступаючи на зустрічі, попросила президента відродити субсидію регіональним бібліотекам на комплектування фондів книгами в паперовому вигляді. Вона нагадала, що раніше така субсидія добре працювала. Також Веденяпіна розповіла президенту про концепцію програми дитячого та юнацького читання, яку кабмін схвалив в 2016 році, але фінансування на реалізацію самої програми не погодив Мінфін.
Путін запитав, який обсяг коштів передбачала програма. “На той момент вона коштувала два трильйони”, – відповіла керівник РДДБ. “Два трильйони? – здивувався президент. – Якщо трильйона, то зрозуміло, чому Мінфін не пропускав”. “Чи не трильйона, мільярда. Я погана з цифрами”, – виправилася Веденяпіна.

Міністр культури Ольга Любимова в свою чергу уточнила, що “зараз потреба оцінюється від 550 млн рублів на рік, якщо поповнювати в суб’єктах все фонди – дитячі і юнацькі книги, класику, сучасну літературу”. “Звичайно, там не трильйони і не мільярди, але 550 млн рублів на рік щорічно врятувало б російські бібліотеки від поступового згасання”, – додала Любимова.
У вівторок ввечері Путін прищепився першим компонентом вакцини від коронавірусу. За словами прес-секретаря президента Дмитра Пєскова, глава держави добре переносить вакцинацію, ніяких побічних ефектів у нього не спостерігається.

Поділитись