Євросоюз відклав перегляд відносин з Росією

Євросоюз відклав перегляд відносин з Росією

Обговорення нової стратегії Європейського союзу щодо Росії відкладено до наступної очної зустрічі лідерів країн ЄС.

Про це повідомив голова Євроради Шарль Мішель.

«Що стосується Росії, то я пропоную інформаційний пункт в порядку денному і поділюся з вами результатами моїх останніх контактів з президентом Путіним напередодні більш стратегічних дебатів з цього питання на нашому наступному, очному засіданні Європейської ради», – написав Мішель в листі, опублікованому на сайті ЄС.

Через пандемії коронавируса саміт лідерів ЄС, який пройде 25-26 березня, відбудеться в онлайн-форматі. На відеоконференцію був запрошений президент США Джо Байден, йдеться в листі голова Євроради. Основною темою саміту стане пандемія коронавируса в Європі.

Напередодні відбулася телефонна розмова Мішеля з президентом Росії Володимиром Путіним, в ході якого глава Євроради позначив умови, що дозволяють, на його думку, врегулювати існуючі розбіжності між сторонами.

«З точки зору ЄС, відносини з Росією можуть розвиватися в іншому напрямку, тільки якщо буде стійкий прогрес у таких питаннях, як виконання Мінських угод, припинення гібридних і кібератак на держави-члени і дотримання прав людини», – наголошується в комюніке прес-служби Євроради за підсумками розмови Путіна і Мішеля.

Поділитись