Путін прокоментував можливість переговорів щодо закінчення війни в Україні

Путін прокоментував можливість переговорів щодо закінчення війни в Україні

Зеленський і Путін сьогодні обидва висловилися про переговори щодо закінчення війни.

Зеленський, виступаючи в Давосі, виступив проти укладання перемир’я та «заморозки війни».

Він назвав Путіна «хижаком, якого не влаштовують заморожені продукти».

«Після 2014 року були спроби заморозити війну на Донеччині. Були дуже і дуже впливові гаранти, як канцлер Німеччини та президент Франції. Але Путін — хижак, якого не влаштовують заморожені продукти», – заявив президент України.

А Путін сьогодні назвав владу України «придурками» і заявив, що якби вона не відмовилася від мирних домовленостей, узгоджених у Стамбулі, то війна вже закінчилася б.

«Україна тоді (після переговорів у Стамбулі – Ред.) відмовилася від домовленостей із Росією. Дурні, все могло б закінчитися ще півтора роки тому», – заявив Путін.

Він також сказав, що «формула миру» Зеленського, яка передбачає виведення всіх російських військ на кордони 1991 року, – це «заборонні вимоги для переговорів».

«Це спроба спонукати нас відмовитись від тих завоювань, які ми реалізували за останні півтора роки – але це неможливо. Усі розуміють, що це неможливо! І вони ці правлячі кола в Україні це розуміють. І західні еліти розуміють. Усі розуміють.
Просто ці так звані формули світу, про які говорять на Заході чи Україні, – це продовження реалізації декрету президента України щодо заборони вести переговори з Росією. Ось що таке. Це заборонні вимоги до переговорного процесу», – сказав Путін.

Нагадаємо, РФ заявляє, що готова до переговорів про закінчення війни, але «з урахуванням реалій на землі» (тобто із збереженням контролю над захопленими територіями України).

Поділитись