путін пообіцяв своїм виборцям «золоті гори», які не в’яжуться з реальністю

путін пообіцяв своїм виборцям «золоті гори», які не в’яжуться з реальністю

Перед черговими виборами путін пообіцяв своїм виборцям «золоті гори», які не в’яжуться з реальністю.

Про це повідомив експерт ZN.UA з міжнародної політики Володимир Кравченко.

Виступаючи на Федеральних зборах 29 лютого — за два з половиною тижні до президентських виборів — путін пообіцяв росіянам потужний економічний розвиток протягом найближчих років, однак багато озвучених ним економічних цілей реалізувати неможливо, зазначає Кравченко у статті «Про що сказав і умовчав путін у своєму щорічному зверненні до Федеральних зборів».

Так, загальна вартість усіх обіцянок путіна — приблизно 13 річних дохідних частин бюджету рф, йдеться у статті з посиланням на російського публіциста Анатолія Нєсміяна.

Дохідна частина російського бюджету за 2024 рік становить 35 трлн руб., а сума обіцянок — 452,912 трлн. Хоча є і альтернативний підрахунок, згідно з яким вартість обіцянок путіна перевищує 10 трлн.

При цьому він не згадав про джерела фінансування всіх представлених нацпроєктів і зобов’язань щодо підтримки населення.

«Але ж це й не було важливим! Принаймні зараз. Головна мета послання путіна — показати: попри війну з Україною та конфронтацію із Заходом російська економіка демонструє зростання, а режим — стабільність. Загалом виступ було сплетено з брехні й обіцянок, фактів і маніпуляцій, погроз і пропозицій», — пише аналітик.

Поділитись