Путін назвав спроби домовитися щодо нерозширення НАТО марними

Путін назвав спроби домовитися щодо нерозширення НАТО марними

Росія довго намагалася домовитися із Заходом щодо нерозширення НАТО, але всі спроби виявилися марними.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін у четвер у своєму телезверненні, присвяченому початку операції в Україні.

«Незважаючи ні на що, у грудні 2021 року ми все-таки вкотре зробили спробу домовитися зі США та їхніми союзниками щодо принципів забезпечення безпеки в Європі та про нерозширення НАТО. Все марно. Позиція США не змінюється. Вони не вважають за потрібне домовлятися з Росією з цього ключового для нас питання, переслідуючи свої цілі, нехтують нашими інтересами», – йдеться у посланні президента.

Він також нагадав, що після розпаду СРСР за всієї відкритості нової сучасної Росії, готовності чесно працювати зі США та іншими партнерами в умовах одностороннього роззброєння, Росію спробували «дотиснути, добити та зруйнувати остаточно». «Так і було у 1990-ті роки, на початку 2000-х років», – зазначив Путін.

24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив із телезверненням до нації, в якому заявив, що у відповідь на звернення керівників ДНР та ЛНР ухвалив рішення щодо проведення спеціальної операції денацифікації та демілітаризації України. При цьому він наголосив, що РФ не планує окупації українських територій.

Поділитись