Трамп відреагував на визнання Путіним самопроголошених ДНР та ЛНР

Трамп відреагував на визнання Путіним самопроголошених ДНР та ЛНР

Колишній президент США Дональд Трамп оцінив ухвалене російським президентом Володимиром Путіним рішення про визнання незалежності Донецької та Луганської народних республік (ДНР та ЛНР).

Своєю думкою він поділився в ефірі радіостанції iHeart.

Екс-глава Білого дому вважав, що з боку російської влади це був геніальний жест. «Путін оголосив більшу частину України незалежною. Це чудово», – заявив він.

Мільярдер зазначив, що російський лідер «має намір увійти (на територію республік) і бути там миротворцем». «Це найсильніші миротворчі сили… Ми могли б використати щось подібне до наших південних кордонів», — додав він, назвавши Путіна кмітливим.

Раніше Трамп заявив, що не допустив би ескалацію конфлікту навколо України. Він також не побачив підстав для нинішнього розвитку ситуації навколо України та зазначив, що для ескалації напруженості не було жодних причин.

На ці слова негайно відреагували у Вашингтоні: офіційний представник Білого дому Джен Псакі заявила, що США відмовляються слухати поради колишнього президента Дональда Трампа, який «вихваляє» російського лідера Володимира Путіна.

Поділитись