В Єврокомісії вважають помилкою виключення президента РФ із списку санкцій Євросоюзу

В Єврокомісії вважають помилкою виключення президента РФ із списку санкцій Євросоюзу

Заступник голови Європейської комісії (ЄК), єврокомісар з питань транспарентності Віра Юрова вважає помилкою виключення із нового списку антиросійських санкцій Євросоюзу президента РФ Володимира Путіна.

Її слова наводить у середу газета Hospodarske Noviny.

“Володимир Путін має бути першим у списку [санкцій ЄС проти РФ]”, – стверджувала Юрова. На її думку, виключення президента Росії із цього списку був помилкою.

Новий пакет санкцій ЄС проти Росії через ситуацію в Україні буде остаточно затверджено у середу. Як заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, новий пакет включає санкції проти 351 депутата Держдуми, який проголосував за незалежність Донбасу. Крім того, ЄС включив до чорного списку 27 фізичних та юридичних осіб.

Президент Росії Володимир Путін 21 лютого заявив про визнання суверенітету так званих Донецької та Луганської народних республік (ДНР та ЛНР). З їхніми лідерами були підписані договори про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу. Путін доручив МЗС РФ встановити дипломатичні відносини з ДНР та ЛНР, а Міноборони РФ – забезпечити підтримку миру на їхніх територіях.

Поділитись