Генсек ООН виступив із звинуваченнями на адресу Москви

Генсек ООН виступив із звинуваченнями на адресу Москви

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш під час короткого брифінгу у нью-йоркській штаб-квартирі ООН заявив, що рішення РФ про визнання незалежності Луганської та Донецької народних республік є порушенням територіальної цілісності України.

Про це повідомляється на офіційному сайті ООН.

«Рішення Російської Федерації визнати так звану “незалежність” окремих районів Донецької та Луганської областей є порушенням територіальної цілісності та суверенітету України», – сказав генсек ООН.

Він наголосив, що це рішення Москви знищило Мінські угоди.

«Це смертельний удар за Мінськими угодами, схваленими Радою Безпеки. Принципи Статуту ООН – це не меню в ресторані. Їх не можна застосовувати вибірково. Держави-члени ООН прийняли їх повністю, тому вони повинні повністю їх дотримуватися», – зазначив Гутерріш.

Також він закликав Росію та Україну до якнайшвидшого припинення вогню. Генсек вважає, що попри всі розбіжності двом країнам слід вирішувати болючі питання шляхом дипломатичних переговорів.

Раніше повідомлялося, що Київ відмовився виконати вимоги Москви. Український прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що для «незалежної, суверенної України» погодитись на умови президента РФ Володимира Путіна «неможливо».

Поділитись