Фінляндія готова надати майданчик для зустрічі Лаврова та Блінкена

Фінляндія готова надати майданчик для зустрічі Лаврова та Блінкена

Фінляндія готова надати майданчик для можливої ​​зустрічі глави МЗС Росії Сергія Лаврова та держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Про це повідомили у канцелярії президента Фінляндії з посиланням на слова глави держави Саулі Ніїністе. Можливість такої зустрічі вже обговорюється російською та американською сторонами.

Якщо Фінляндію попросять надати <…> місце для переговорів Лаврова та Блінкена, Фінляндія готова це зробити, – зазначив Ніїністе.

Раніше західні ЗМІ повідомили, що держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорюють точні дати зустрічі та переговорів. За їхніми даними, російський дипломат запропонував американському колезі кілька можливих варіантів, і той їх прийняв.

До цього Блінкен пропонував Лаврову організувати зустріч наступного тижня. Як місце проведення переговорів розглядалася Женева. У зв’язку з цим постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Вашингтон розраховує, що російська сторона ухвалить пропозицію провести цю зустріч. Дипломат висловила надію, що Москва обере “дипломатію замість конфронтації”.

Попередня очна зустріч глав двох зовнішньополітичних відомств відбулася 21 січня у Женеві. Після цього дипломати провели кілька телефонних переговорів, останній із них відбувся у вівторок, 15 лютого.

Поділитись