Путін і Сі Цзіньпін запустять будівництво ядерного об’єкту

Путін і Сі Цзіньпін запустять будівництво ядерного об’єкту

Президент Росії Володимир Путін і китайський лідер Сі Цзіньпін візьмуть участь в церемонії початку будівництва російсько-китайського ядерного об’єкта, повідомила офіційний представник МЗС Китаю Хуа Чуньїн.


Вона повідомила, що глава китайської держави «по відеозв’язку з Пекіна» разом з президентом Росії «візьме участь в церемонії запуску російсько-китайського проекту в галузі ядерної енергетики». Церемонія відбудеться в середу.

7 березня 2019 року в Пекіні представники Росатому і Китайською національною атомною корпорації підписали генеральний контракт на будівництво сьомого і восьмого блоків Тяньваньської АЕС. У березні 2021 року глава Росатома Олексій Лихачов повідомив, що на травень заплановано «перший бетон на сьомому блоці Тяньваньської АЕС».

23 березня Росія і Китай домовилися про продовження Договору про добросусідство. У той же день глава МЗС КНР Ван І за підсумками переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим заявив про готовність Пекіна разом з Москвою захищати світопорядок, заснований на міжнародному праві, міжнародну систему під егідою ООН.

Поділитись