Псакі повідомила про тісний контакт Байдена з хворим на коронавірус

Псакі повідомила про тісний контакт Байдена з хворим на коронавірус

Президент США Джо Байде провів близько 30 хвилин поряд із співробітником Білого дому, у якого пізніше було виявлено коронавірус.

Інцидент стався минулої п’ятниці, 17 грудня. Про це розповіла прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

За словами Псакі, Байден близько 30 хвилин провів у літаку Air Force One із співробітником Білого дому середньої ланки. Пізніше у цього працівника було виявлено коронавірус. При цьому наголошувалося, що співробітник повністю вакцинований та отримав бустерний укол.

Відомо, що перед польотом із Байденом співробітник склав тест і дав негативний результат. Симптоми захворювання стали виявлятися в неділю, 19 грудня, а у понеділок було отримано позитивний результат тесту на COVID-19.

Після цього Байден також зробив тест, і він виявився негативним. За словами Джен Псакі, президент не планує змінювати порядок дня.

Оскільки керівництво Центрів з контролю та профілактики захворювань не вимагає, щоб повністю вакциновані люди поміщалися на карантин після контакту із зараженими, президент продовжуватиме дотримуватися свого щоденного графіка, — сказав прес-секретар.

Байден повністю вакцинований проти COVID-19, він також зробив бустерний укол.

Раніше стало відомо, що штам “омікрон” став домінуючим у США. На нього припадає понад три чверті заражень. Такі дані опублікували федеральні центри контролю та профілактики захворювань США. Раніше штам «дельта», що домінував, тепер є причиною чверті всіх заражень.

Також у США зареєстровано перший випадок смерті внаслідок зараження штамом «омікрон» коронавірусу.

Поділитись