Прокуратура в Чехії звинуватила росіянина у створенні організованого злочинного угруповання

Прокуратура в Чехії звинуватила росіянина у створенні організованого злочинного угруповання

Верховна прокуратура в Празі звинуватила громадянина Росії Олександра Франчетті у створенні в Севастополі організованого злочинного угруповання (ОЗУ), яке виконувало розвідувальну діяльність на користь РФ під час подій 2014 року, які призвели до анексії Криму Росією.

Про це повідомило Чеське телебачення.

Раніше Франчетті написав листа чеському президентові Мілошу Земану, в якому заявив, що влада України безпідставно звинувачує його в «участі в незаконних збройних формуваннях» під час подій «кримської весни». Він попросив Земана розпочати незалежне розслідування, яке визначить, що звинувачення Києва є безпідставними.

18 лютого міський суд Праги ухвалив видати Франчетті українській владі. Проте 23 червня стало відомо, що Верховний суд у Празі відмовився видавати Україні Франчетті.

Олександра Франчетті було затримано 12 вересня 2021 року в аеропорту Праги на запит української влади. На сайті Міністерства внутрішніх справ України зазначено, що росіянина оголошено у розшук за підозрою у скоєнні злочину за статтею 260 Кримінального кодексу України – участь у незаконних збройних формуваннях.

Поділитись