Прикордонники Польщі повідомили про прорив через кордон понад 200 нелегалів

Прикордонники Польщі повідомили про прорив через кордон понад 200 нелегалів

Понад 200 нелегалів у середу проникли силою на територію Польщі та повернули назад до Білорусі, повідомила журналістам офіційна представник Прикордонної варти Польщі Ганна Михальська.


“Вчора близько 19.00 на ділянці прикордонного загону в Черемші група з понад 200 осіб силовим чином форсувала кордон, звичайно, за активної підтримки білоруських служб. Ці особи були агресивними, кидали каміння, гілки дерев у польських силовиків”, – розповіла М.М.

“Близько 230 осіб зайшли на польську сторону на відстань кількох метрів. Вони були затримані та повернуті на лінію кордону”, – додала вона. За словами Михальської, на території Польщі залишилося семеро людей.

“П’ятьох людей було госпіталізовано. Вони потребували медичної допомоги. Вони були виснажені, вони брали участь у силовому нападі на наш кордон. У них подряпини різного роду. Ми знаємо, що їх стан стабільний. Лікарі кажуть, що протягом кількох годин вони зможуть вийти зі шпиталю”, – розповіла вона.

За словами Михальської, на території Білорусі поблизу кордону залишаються кілька тисяч мігрантів, які мають намір нелегально потрапити до Євросоюзу.

“Там, як і раніше, кілька тисяч людей, за нашими спостереженнями”, – сказала вона.

За даними Прикордонної варти, минулої доби зафіксовано 375 спроб нелегального проникнення до Польщі з Білорусі. Щодо 56 нелегалів ухвалено рішення про видворення з Польщі.

Поділитись