Президент Філіппін зробив заяву щодо ситуації навколо розмови із Зеленським

Президент Філіппін зробив заяву щодо ситуації навколо розмови із Зеленським

Президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший спростував заяви української сторони про те, що Маніла ігнорувала прохання Києва щодо розмови з Володимиром Зеленським.

Про це пише Manila Times. Президент наголосив, що «пару місяців тому» Україні вдалося-таки зв’язатися з Філіппінами, проте сторони поки що не змогли домовитися про розмову на найвищому рівні.

«Ми говорили (про можливість розмови – прим.) кілька місяців тому, але саме нічого не обговорювалося. Ось чому ми були такі здивовані, коли спеціальний посланник (України – прим.) взяв і сказав, що ми їм не відповідаємо. Ми відповіли, просто конкретні плани збудувати не вдалося», – заявив президент.

Раніше тимчасовий повірений у справах України в Малайзії Денис Михайлюк заявив, що українські дипломати з червня 2022 року намагалися двічі на місяць зв’язатися із президентом Філіппін, проте відповіді не отримали.

У свою чергу, філіппінське МЗС відповіло, що винесення в пресу таких питань не відповідає «дипломатичній практиці». Після цього Михайлюк вибачився та зазначив, що Україна цінує відносини між двома країнами. Він також додав, що Україна у 2023 році готується до відкриття посольства на Філіппінах.

Поділитись