Україна вибачилася перед Філіппінами після скандалу із Зеленським

Україна вибачилася перед Філіппінами після скандалу із Зеленським

Тимчасовий повірений у справах України в Малайзії Денис Михайлюк у п’ятницю вибачився перед МЗС Філіппін за передбачуване непорозуміння з приводу прохання Києва про телефонну розмову між українським президентом Володимиром Зеленським та філіппінським лідером Фердинандом Маркосом – молодшим.

В інтерв’ю медіагрупі ABS-CBN він наголосив, що не скаржився, коли повідомив на брифінгу для преси про те, що Маніла ще не відповіла на запит, наголосивши на дружніх відносинах двох країн.

“Мої дорогі колеги, я вибачаюсь за будь-яке непорозуміння, яке може бути викликане не дуже правильними або, можливо, неправильно зрозумілими [зауваженнями]”, – сказав він.

Крім того, Михайлюк повідомив, що український уряд сподівається відкрити посольство у Манілі цього року.

“Ми вже знайшли приміщення, виконали необхідні процедури з МЗС, – зазначив він. – Тож ми готові, як тільки у нас буде бюджет”.

Раніше Михайлюк повідомив філіппінським журналістам, що український уряд намагається із середини минулого року зв’язатися з президентом Філіппін, щоб домовитися про телефонну розмову між лідерами двох країн. За його словами, українська сторона з червня 2022 року двічі на місяць пов’язувалась з філіппінським лідером через МЗС республіки. Пізніше філіппінське зовнішньополітичне відомство розкритикувало Михайлюка за розголошення пресі запиту на контакт з президентом Маркосом, назвавши подію поганою дипломатичною практикою.

Поділитись