Байден закликав Конгрес надати додаткове фінансування для підтримки України

Байден закликав Конгрес надати додаткове фінансування для підтримки України

Байден обговорив на зустрічі з керівництвом Конгресу «стратегічні наслідки бездіяльності для України, Сполучених Штатів та всього світу».

Про це передає Білий дім.

«Він чітко заявив: бездіяльність Конгресу ставить під загрозу національну безпеку Сполучених Штатів, Альянс НАТО та решту вільного світу. Президент закликав Конгрес швидко надати додаткове фінансування для підтримки України і надіслати потужний сигнал про рішучість США», – йдеться в повідомленні.

При цьому Байден погодився в необхідності вирішити проблеми на південному кордоні, через які республіканці блокують допомогу Україні.

«Він висловив свою відданість досягненню двопартійної угоди щодо прикордонної політики та необхідності виділення додаткових ресурсів на кордоні. Президент закликав Конгрес якнайшвидше вжити додаткових заходів щодо забезпечення національної безпеки в повному обсязі», – повідомляє Білий дім.

Нагадаємо, напередодні речник палати представників США Майк Джонсон заявив, що не має наміру обговорювати з Байденом виділення грошей Україні, поки не буде вирішено питання з південним кордоном.

Поділитись