Президент Польщі закликав НАТО втрутитися в ситуацію з «Північним потоком – 2»

Президент Польщі закликав НАТО втрутитися в ситуацію з «Північним потоком – 2»

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що НАТО і ЄС повинні задуматися про протистояння «викликам», які може принести «Північний потік – 2».

Російський газопровід принесе політичні, енергетичні та військові загрози, зазначив польський лідер на Варшавському форумі з безпеки, повідомляє Polskie Radio 24.

Дуда назвав будівництво «Північного потоку – 2» помилкою стратегічного значення для Заходу, якому слід зробити висновки з неї. На думку польського президента, в разі запуску газопроводу Росія зможе не тільки перекрити поставки газу на Україну, до Словаччини або пустити його в обхід Польщі.

Мова йде про щось більше, про надання росіянам можливості стратегічного шантажу всього нашого співтовариства, шантажу, що виходить далеко за рамки енергетичних питань, – підкреслив Дуда.

Раніше стало відомо, що запуск газопроводу «Північний потік – 2» залежить від розсудливості політиків Європи. Про це заявив глава комітету Держдуми з енергетики VII скликання Павло Завальний. За його словами, введення в роботу трубопроводу буде тим ближче, ніж раніше в Європі відмовляться від політики подвійних стандартів.

Поділитись