Президент Польщі поспілкувався з військовими на кордоні з Білоруссю

Президент Польщі поспілкувався з військовими на кордоні з Білоруссю

Президент Польщі Анджей Дуда прибув на кордон із Білоруссю, де зараз перебувають тисячі мігрантів, повідомили у канцелярії президента.

Дуда зустрівся з офіцерами прикордонної служби, поліції та військовослужбовцями, які охороняють кордон із Білорусією. Він взяв участь у брифінгу з офіцерами та солдатами, які виїжджають на нічне патрулювання кордону, та побажав їм благополучної служби.

Я постійно з вами. Я завжди стежитиму за вашими справами як президент», — заявив він.

Раніше в четвер у телезверненні Дуда заявив, що силовики перебувають у боєздатності через мігрантів. Він наголосив, що перебуває у постійному контакті з партнерами з НАТО та ЄС, а позиція Польщі користується там «повною підтримкою та розумінням».

Крім того, прес-секретар польського МЗС Лукаш Ясіна заявив про відсутність планів пустити мігрантів до Євросоюзу.

У вівторок, 9 листопада, у Польщі заявили про жорстку атаку на кордон уперше за 30 років. Як сказав прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький, мета цієї атаки — створення хаосу в Євросоюзі. За його словами, події, що відбуваються, — частина політики Росії, яка, на його погляд, стоїть за діями президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Ситуація з нелегальними мігрантами на кордоні Польщі та Білорусі загострилася 8 листопада, коли численна група біженців, які перебувають у Білорусі, прийшла до кордону з Польщею у лісовій смузі. Мігранти різали колючий дріт на кордоні двох країн та просили пустити їх на територію Євросоюзу.

Біля загороджень на білорусько-польському кордоні продовжують перебувати понад дві тисячі біженців, у тому числі жінки та маленькі діти, повідомив 11 листопада Державний прикордонний комітет Республіки Білорусь.

Зазначається, що протягом четверга до стихійного табору продовжували прибувати невеликі групи загальною чисельністю приблизно 200 людей.

У Держприкордонкомітеті вказали, що ситуація, як і раніше, має напружений характер і ускладнюється несприятливими погодними умовами, а також нестачею води, їжі. Все це, уточнюється, загрожує здоров’ю людей у ​​таборі.

Поділитись