Президент Колумбії закликав повстанців відмовитись від збройного перевороту

Президент Колумбії закликав повстанців відмовитись від збройного перевороту

Президент Колумбії Густаво Петро, ​​який обійняв посаду 7 серпня, закликав членів повстанських збройних угруповань відмовитися від насильства та приєднатися до роботи зі зміцнення економіки країни.

У промові він попросив членів угруповань залишити «зброю в тіні минулого». Він запропонував їм юридичні гарантії за світ. Густаво закликав бойовиків працювати «на благо процвітаючої легальної економіки, яка покінчить з відсталістю регіонів».

«Щоб у Колумбії був можливий мир, нам треба вести діалог, розуміти один одного, шукати спільні шляхи, здійснювати зміни», — сказав новий глава держави.

Раніше Густаво Петро офіційно обійняв посаду президента Колумбії. Під час інавгурації на нового президента була одягнена парадна стрічка кольорів національного прапора – один із символів президентської влади. На піджак йому прикололи значок у формі голуба, який символізує повний світ.

Напередодні минулий президент Колумбії Іван Дуке заборонив президенту Венесуели Ніколасу Мадуро бути присутнім на інавгурації нового лідера Петра. «Я не визнаю Ніколаса Мадуро легітимним президентом Венесуели. Поки я залишаюся главою держави в Колумбії, він не в’їде в країну як венесуельський президент <…> Коли я покину пост, наступний президент і вирішуватиме, якими будуть стосунки з Венесуелою», – заявив Дуке.

Поділитись