Прем’єр-міністр Польщі попередив Європу про наплив мільйонів мігрантів

Прем’єр-міністр Польщі попередив Європу про наплив мільйонів мігрантів

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький побоюється, що якщо зараз не вдасться стримати “тисячі” мігрантів, то незабаром у Європу попрямують уже “сотні тисяч” та “мільйони”.


“Якщо ми не зможемо зараз стримати тисячі мігрантів, то скоро сотні тисяч, мільйони попрямують до Європи. Якщо ми не рішуче захищатимемо і захищатимемо наші кордони в Європі, сотні мільйонів (людина) з Африки або Близького Сходу спробують дістатися Європи і, в зокрема, до Німеччини. У Німеччині проживає понад 80 мільйонів людей – ви б дозволили приїхати ще 50 мільйонам? Я вважаю, що люди в Німеччині не були б цьому раді, оскільки вони хочуть зберегти свій рівень життя, сказав Моравецький в інтерв’ю таблоїду Bild.

За словами польського прем’єра, зараз ситуація на польсько-білоруському кордоні “стабільна”, але вона стає все більш небезпечною.

“Білорусь використовує мігрантів як зброю. Їхня (мігрантів) мета – Німеччина, Франція, Нідерланди. Таким чином, ми захищаємо всю Європу на нашому кордоні”, – зазначив Моравецький.

Польський прем’єр ствердно відповів на запитання, чи провалилася міграційна політика канцлера (нині в. о. канцлера) ФРН Ангели Меркель кілька років тому.

“Я думаю, що політика п’яти-шості років тому не була адекватною політикою. Вона поставила під загрозу суверенітет багатьох європейських держав і створила штучний мультикультуралізм. Це була небезпечна політика для Європи та всього світу”, – вважає Моравецький.

Поділитись