Прем’єр Чехії відповів на слова Земана про причини вибуху у Врбетіце

Прем’єр Чехії відповів на слова Земана про причини вибуху у Врбетіце

Прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш в бесіді з радіо Frekvence 1 відповів на слова президента країни Мілоша Земана про причини вибуху в Врбетіце в 2014 році.

Він заявив, що пояснив президенту, що поліція розслідує одну версію. «Можливо, в ході розслідування з 2014 року там було більше версій. Але я не можу пояснити, чому президент наполягає на тому, що існує кілька версій», – сказав Бабіш.

Раніше Земан заявив, що причиною вибухів на військових складах в чеській Врбетіце в 2014 році могла стати спроба приховати недостачу боєприпасів. Він також заявив, що інші версії, крім причетності російських спецслужб, розглядала і міністр юстиції Марія Бенешова, з якої президент зустрівся в середу 12 травня. При цьому сама вона спростувала слова президента країни про існування трьох версій розслідування.

Напруженість в російсько-чеських відносинах виникла після того, як Чехія звинуватила російські спецслужби в причетності до вибухів у Врбетіце в 2014 році, коли загинуло двоє людей. За версією Праги, напередодні події на складах знаходилися росіяни Олександр Петров і Руслан Бошіров, яких Великобританія звинувачує в спробі отруїти колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля. Росія причетність до події заперечує.

Поділитись