Чеський посол вимагає від Росії роз’яснень

Чеський посол вимагає від Росії роз’яснень

Дипломати недружньої Чехії заявили, що поки не знають, як будуть працювати в Росії.


Посол Чехії в Росії Вітєзслав Півонька в інтерв’ю Чеському радіо сказав, що поки ніхто не може оцінити, як дипломатичні санкції Москви позначаться на його майбутню роботу.

«Будемо чекати відповіді Росії. По суті, вони повинні нам пояснити, що означає цей захід для практичного функціонування посольства і генконсульств в майбутньому», – уточнив Півонька.

За словами посла, єдине, що поки можна сказати напевно, це те, що до кінця травня посольство має скоротити штат співробітників-росіян до 19 осіб.

Росія планує включити в перелік недружніх держав близько 10 країн. Зокрема, дипломатам цих країн заборонять наймати росіян на роботу в посольства і консульства.

На даний момент в списку недружніх знаходяться США і Чехія. Прага бездоказово звинуватила Росію в організації вибухів на військових складах під Врбетіце і вислала російських дипломатів. Вашингтон неодноразово вводив санкції проти Росії в останні роки, останній раз – в середині квітня цього року.

За даними ЗМІ, в список недружніх держав також можуть потрапити Польща, Литва, Латвія, Естонія, Великобританія, Канада, Україна і Австралія.

Поділитись