Представники низки країн залишили засідання ООН на промові Львової-Бєлової

Представники низки країн залишили засідання ООН на промові Львової-Бєлової

Представники США, Британії, Албанії та Мальти покинули засідання ООН під час виступу уповноваженого при президентові Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової, поки вона виступала на неформальному засіданні Ради безпеки.

Про це пише Reuters.

Британія та США зірвали веб-трансляцію неофіційної зустрічі ООН по Україні, скликаної Москвою для обговорення питання викрадення дітей із зон конфлікту в Україні. Делегати Албанії та Мальти також залишили конференц-зал ООН, де відбувалося обговорення під час промови цієї особи.

Постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд потім пояснила журналістам, що Лондон і Вашингтон не хотіли, щоб росіянка мала «міжнародну трибуну для поширення дезінформації та спроб виправдати жахливі дії в Україні».

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна і російського дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової. У заяві суду йдеться про те, що вони підозрюються у незаконній депортації дітей із України. Рішення МКС підтримали США, більшість країн Євросоюзу (спільне рішення ЄС було заблоковано Угорщиною) й Україною.

Поділитись