Представник Криму заявив, що йому не дали виступити в ООН

Представник Криму заявив, що йому не дали виступити в ООН

Співголова Асамблеї слов’янських народів Криму Роман Чегринець заявив, що його позбавили слова на майданчику ООН.

Він вважає, що причиною тому стали цензура і небажання почути правду про порушення прав кримчан з боку України.

Чегринець був учасником 48-ї сесії Ради з прав людини ООН, що проходила в форматі відеоконференції.

Я повинен був виступити, але в останній момент дізнався, що мій виступ знято. Хоча запис виступу була відправлена ​​завчасно. Офіційна версія – занадто багато учасників, тому, мовляв, не вистачило часу. Однак з огляду на, як в ООН упереджено ставляться до кримчан, думаю, що виступ просто не пройшло цензуру, – зазначив Чегринець.

Він пояснив, що хотів розповісти про порушення Україною прав людини в Криму. У Києві не знають реальну ситуацію на півострові, але виступають від імені кримчан, створюючи в соцмережах фейки.

Так з’явилася брехня про переслідування кримських татар, обмеженні українців і інші безглузді вигадки, – вказав Чегринець.

На його думку, аргументи Києва легко спростовуються, потрібно тільки відвідати Крим. Для цього він закликав ООН направити на півострів місію.

Раніше стало відомо, що Україна закликала Росію покинути півострів Крим. Така реакція на російський пост про природу регіону пішла в офіційному Twitter-акаунті української держави. Рекламуватиме українські регіони, звичайно, мило, але краще б ви забралися звідти, йдеться в опублікованому повідомленні.

Поділитись